Dalt
Cal Barrusca
  >    >  Cal Barrusca

Cal Barrusca

INFORMACIÓ

Telèfon: 938698874 / 619988587
E-Mail: calbarrusca@calbarrusca.cat

www.calbarrusca.cat

Cal Barrusca és una masia aïllada envoltada de camps de conreu i boscos de pins i roures. Des del 2006 compaginem l’activitat agrària del conreu de cereal amb el turisme rural. Tenim dos allotjaments rurals independents per a 4 persones, el Grèvol i l’Arboç. Els allotjaments es distribueixen en dues plantes, a la planta baixa hi ha la cuina menjador i a la planta superior les dues habitacions i el bany. Tenen Wifi, rentavaixelles, TV, llar de foc, calefacció amb radiadors,…
Serveis: terrassa davant allotjaments, piscina amb platjola pels nens petits, barbacoa amb espai per menjar fora, parc infantil, pista poliesportiva, animals de granja, ping-pong, sala de celebracions, aparcament…
Apostem pel turisme sostenible i la conservació de la natura, per això aquest 2014 hem instal·lat una caldera de biomassa en llenya que ens permet utilitzar l’excés de combustible dels nostres boscos per escalfar les cases rurals i també l’aigua calenta sanitària.

PUNTS FORTS DEL MUNICIPI

Centre Històric Medieval Monumental
Carrer del Forn
Ajuntament
Carrer de l'Església
Carrer Nou
Carrer Carmen Muñoz

coses per veure

Centre Històric Medieval Monumental

Els Prats de Rei és una de les poques poblacions de Catalunya en les que trobem petjades de diverses civilitzacions, de les quals el recinte històric n’està ple de testimonis.

El centre històric de l’antiga vila emmurallada dels Prats de Rei manté íntegre el pas de tots aquests temps. El seu vetust traçat, amb estrets carrers medievals replets de notables edificis, comparteix lloc amb records d’un passat romà. El casc històric, junt amb el conjunt monumental del la Torre del castell de la Manresana, es la zona de més interès turístic de la vila.

Ajuntament –Presidint la plaça Major es troba l’edifici històric i exemple de gòtic civil que avui ocupa l’Ajuntament. És l’edificació més emblemàtica i destacada de la plaça, juntament amb “Cal Jona”, que fa cantonada amb el carrer Nou. Construïda a la darreria del segle XVI, tal com es llegeix a l’escut de la vila que presideix la façana (1591), dins del corrent que es pot considerar renaixentista i que alguns autors defineixen com a gòtic català. L’accés el constitueix un gran portal adovellat. Al primer pis, dues finestres amb llindes motllurades flanquegen l’esmentat escut, sostingut per dos lleons rampants; i a les golfes s’obre una galeria de sis arcs o porxos sostinguts per columnes. Malgrat la seva sobrietat, l’edifici manté un caràcter senyorial i noble.L’actual escut municipal dels Prats de Rei, és bàsicament el mateix que apareix a la façana de l’Ajuntament. Fou aprovat el 16 de juny de 1983 i està quarterat. 

Carrer Nou – Travessant tot el centre històric trobem el carrer més llarg i ample, es el Carrer Nou. Antigament fou el carrer comercial i dels oficis. Les seves edificacions conserven grans entrades reflexa dels diferents tallers i botigues que d’antuvi les havien ocupat, encara avui a molts d’aquests baixos se’ls anomena vulgarment “la botiga”.

FESTES I TRADICIONS

El pessebre vivent Ja fa més de quaranta anys que l'Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra organitza el Pessebre Vivent de Prats de Rei dins dels carrers de la població. En aquells inicis el Pessebre consistia en un únic pla estàtic, en l'actualitat ja són 5 escenaris en els que es van desenvolupan diverses escenes basades en els temps i els fets del neixement del nen Jesús a Betlem.
Sopar romà Segón dissabte de juliol. Els Prats de Rei és un poble molt ric en història i aprofitant els orígens romans del poble, va sorgir l’idea de crear un sopar, de caràcter anual, que recreés tant en el menú com en l’ambientació l’època romana.
La Trobada a la Manresana Segon diumenge de Pasqua. Aquesta trobada va ser celebrada per primer cop el dia 7 de Juny de 1976, coincidint amb la Segona Pasqua. En principi, es tractava de una trobada de caramellaires, que es reunien per passar el dia a la Manresana, però al llarg dels anys s’ha transformat amb una festa de tot el poble, on la gent aprofita per passar un dia al camp i reunir-se amb la família, acostumen a venir tots aquells que tenen un vincle amb el poble, siguin familiars o antics vilatans.
Caramelles Diumenge de Setmana Santa. Des de fa molt temps les caramelles han format part de la vida del poble, és una tradició molt arrelada al poble i a tot Catalunya. Les caramelles són cançons populars que es canten per Pasqua. Aquestes tenen, tradicionalment, temàtica religiosa: es canta la joia de la resurrecció de Crist, però també s’incorporen cançons de to festiu i de al·legoria a la natura, degut al principi de la primavera.
Festa Major Del 13 al 16 d'agost. La festa major es possiblement l’actiu festiu més important de l’any, és la festa Gran del poble. La festa major de Prats de Rei és patrimoni col·lectiu del poble i mira d’integrar totes les edats i sensibilitats.
Prats de Nit Tots els divendres de juliol. Des de fa un any, aprofitant el marc ideal de la Plaça Major i amb la intenció de potenciar les activitats culturals durant el mes de juliol, sorgeix l’idea de que cada cap de setmana d’aquest mes hi hagi un acte cultural, amb la peculiaritat de que els actes comprenguin àmbits culturals diferents.

ACTIVITATS

1