Telèfon: 660902992
E-Mail: aleny@calfarres.com
www.calfarres.com
Cal Farrés es troba en el petit nucli rural d’Aleny de 22 habitants dalt d’un turó.
Disposem de dos allotjaments completament independents, tenen de tot l’equipament i serveis necessaris, per a una estada còmoda gaudint de la natura en un petit nucli rural rodejat de boscos i camps de cultiu.
La Farraja és una casa rural a peu de jardí, és espaiosa i confortable està tota en una sola planta a peu de jardí, té capacitat per a 6 places, és accessible per a minusvàlids.
Disposa de 3 habitacions dobles, 2 banys i una gran sala d’estar amb xemeneia, menjador i cuina.
És una casa ideal per una estada amb amics o en família.
Les Corts és una casa rural acollidora i còmoda amb capacitat de 4 places.
Disposa de 2 habitacions dobles, un bany i sala d’estar amb xemeneia, menjador i cuina.
És una casa ideal per fer una escapada en parella o en família.
Però Cal Farrés és molt més que els allotjaments, disposem d’espais on estar de l’aire lliure en contacte amb la natura.
A tocar de les cases hi ha el jardí, la barbacoa i la sala de jocs amb jocs infantils, ping-pong i billar.
En un segon recinte, a pocs metres, trobem la piscina en un jardí amb gespa, gronxadors i cistella de bàsquet…
Si sou un grup gran, es poden llogar conjuntament les dues cases de Cal Farrés: Les Corts i La Farraja.
La historia d’Aleny és remunta molt enrere, les primeres notícies escrites daten del segle XI, quan aquí s’aixecà un castell del qual encara en trobem vestigis dins l’actual casa pairal de Cal Farrés. Des de llavors aquestes pedres han vist com al seu voltant sorgien nous edificis i en definitiva el poble, i com les seves gents s’anaven adaptant a les circumstàncies i necessitats del moment. D’aquesta mateixa manera, aprofitant antics edificis i dependències ramaderes de Cal Farrés hem habilitat les cases rurals de La Farraja i de Les Corts.
En la seva rehabilitació hem procurat respectar al màxim l’arquitectura tradicional, buscant l’equilibri entre un ambient rústic, però a la vegada còmode i funcional on poder-vos acollir i compartir amb tots vosaltres aquestes pedres, parets i voltes que ens van llegar els nostres avantpassats.
Si mireu al vostre voltant trobareu un paisatge treballat pels pagesos, allarg dels segles. Hi ha camins i corriols que ens porten d’un lloc a l’altre tranquil·lament, en un volt en bicicleta o caminant. Cada racó és un nou paisatge, cada època de l’any té les seves olors i colors propis.
Estem contents de mostrar-vos aquest paisatge de turons que tant ens estimem, i estem segurs que us acolliran i us sentireu tan propers a la terra com nosaltres.
Castell de Calonge de Segarra – El castell de Calonge, situat a 615 metres d’altitud, s’aixeca al bell mig del terme municipal de Calonge de Segarra. Apareix documentat per primera vegada com a castell el 1010, en el testament del bisbe de Vic Arnulf, germà d’un dels vescomptes d’Osona-Cardona, que hi va morir tornant ferit de l’expedició dels comtes Ramon Borrell de Barcelona i Ermengol I d’Urgell a la Còrdova musulmana, a fi de defensar el califa Muhammad al-Mahdi dels rebels berbers.
Església de Sant Pere de Mirambell – L’església originària de Sant Pere de Mirambell, en la primera notícia que disposem del 1039, es trobava fora del nucli i adossada al cementiri. L’església està situada prop de l’antic castell de Mirambell el qual s’aixecava dalt del puig, on s’apleguen les cases que actualment formen el nucli.
Església de Santa Fe de Calonge – Es té notícia per primer cop de l’església romànica de Santa Fe de Calonge a través de l’acta de consagració de la canònica de Sant Vicenç de Cardona del 1040, en la qual l’església de Santa Fe va esdevenir domini de Cardona.
Castell de Mirandell – Nou espai patrimonial, un recorregut pel territori ara fa 1.000 anys i per 7 castells que defensaven la Marca Hispànica: l’espai “Castells de Marca” a les restes del Castell de Mirambell.
Es tracta d’un espai interpretatiu a l’aire lliure, basat en el ric patrimoni castral que actualment vesteix un bon nombre de turons i tossals a l’Alta Anoia. En aquest espai se situen, es divulguen i es posen en valor els diferents castells de marca, tots ells declarats Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN), amb diversos plafons informatius.
AQUÍ TROBARÀS LES GUIES PER PODER DESCUBRIR L’ALTA ANOIA